Over Montis Mooring

Montis Mooring levert Bootmandiensten in de haven van Terneuzen, Nederland. Al vanaf 1996 levert het bedrijf sluisassistentie met aan- en ontmeren en gerelateerde diensten. Montis biedt haar services 24 uur per dag aan met een vloot van krachtige tenders en vletten, speciaal ontworpen voor het uitvaren van meertrossen, meren- en ontmeren en worden bemand door gekwalificeerde Bootlieden. Als toevoeging op deze diensten bezit Montis Mooring een 36 meter lange tender met koel- en vriescapaciteit voor scheepsbevoorrading. Ook biedt Montis Mooring gekwalificeerde Bootlieden aan als Wielman op de Westerschelde en het kanaal van Gent-Terneuzen. Montis is VCA* en ISO 9001:2015 gecertificeerd en voldoet aan alle lokale havenreglementering. Alle vaartuigen zijn goedgekeurd door de Nederlandse Scheepvaartinspectie. Montis Mooring is een dochterbedrijf van Multraship Towage & Salvage, een divisie van de Muller Maritime Group.

De kernactiviteiten van Montis Mooring zijn:

  • Meren- en ontmeren
  • Wielmandiensten
  • Tender en opslagdiensten voor scheepsbevoorrading
  • Bemanning en passagiersvervoer
  • Aanvullende havenactiviteiten

Algemene voorwaarden (PDF)

Veiligheid en kwaliteit staan bij alle activiteiten van Montis Mooring voorop. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en alle Bootlieden zijn geregistreerd in het NBV-bootmanregister. Al onze werkboten kunnen aanmeren naast schepen met gevaarlijke stoffen en zijn ADN-gecertificeerd.

We zijn gewaardeerd met de ISO certificatie NEN-EN-ISO-9001:2015 en de autoriteiten van North Sea Port en Dow Benelux doen regelmatig een beroep op onze expertise op het gebied van steigerbeveiliging en ontwerp.

SHE-Q-certificering (veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit) speelt een centrale rol in de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf. Regelmatige veiligheidsvergaderingen worden aan de wal en op het water gehouden. De opvolging wordt verzekerd door de ISO 9001-certificering. Ongeacht de procedure, veiligheid staat altijd voorop. 

Als we terugkijken op de prestatieresultaten tot nu toe, kunnen we zonder enige twijfel zeggen dat Montis Mooring zichzelf mag identificeren als ‘the cutting edge’. Kwalitatief, zowel op het vlak van aan- en ontmeren als hun transportdiensten, zijn zij in staat om ons collectieve streven naar uitmuntende service naar onze klanten toe perfect bij te houden.”
WILLY REMEEUS,
COORDINATOR AGENCY DEPARTMENT, VERBRUGGE MARINE B.V.

Meren- en ontmeren

Meren- en ontmeren

Het meren- en ontmeren door Montis Mooring staat gelijk aan kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Wij zijn beschikbaar in de haven gedurende de gehele dag en kunnen elk schip zonder vertraging bereiken. Assistentie kan worden uitgevoerd langs de kades of met onze manoeuvreerbare vletten kunnen we schepen meren- en ontmeren bij palen of steigers.

Wielmandiensten

Wielmandiensten

Onze Wielmannen zijn experts met een grondige kennis van de Westerschelde en het kanaal Gent-Terneuzen en sturen uw schip veilig en efficiënt naar de laad- of losplaats onder het gezag van de Kapitein van het schip.

Tender & opslagdiensten voor scheepsbevoorrading

Tender & opslagdiensten voor scheepsbevoorrading

Laat Montis Mooring voor uw scheepsbevoorrading zorgen. Wij bezorgen uw bestelling waar en wanneer u maar wilt. We onderhouden nauw contact met uw agent zodat we weten of de aankomst van uw schip in de haven eventueel vertraagd is. Of het nu gaat om waardevolle uitrusting of scheepsvoorraden, wij zorgen ervoor dat uw goederen snel aan boord worden afgeleverd. We hebben ruime opslagfaciliteiten aan land voor alle mogelijke stores, van diepvriesproducten tot aan gasflessen. Montis heeft tevens een tender van 36-meter lang met koel- en vriescapaciteit voor uw scheepsopslag.

Ship supplies

Montis Mooring vervoert uw scheepsvoorraden of andere benodigdheden naar schepen in en rond de haven van Terneuzen.

Bestel online

Vacatures

Opleiding Bootman

Als Bootman ben je nautische dienstverlener. Van het aan- en ontmeren van zeeschepen tot aan hulp bij calamiteiten in de haven, personenvervoer en waterleveringen in en rond de haven van Terneuzen. De werkzaamheden vinden zowel aan boord als aan de wal plaats.
We werken de klok rond, dus je werkt in een ploegensysteem en gaat na elke dienst naar huis. Je gaat naar het Scheepvaart & Transport College voor het theoriegedeelte van de Opleiding Bootman (niveau 3). Afhankelijk van je getuigschriften en diploma’s wordt bepaald welke vakken je moet volgen en voor welke vrijstellingen je eventueel in aanmerking komt. Na drie jaar dient de praktijkkennis voldoende ontwikkeld te zijn, waarna een praktijkexamen volgt. Wanneer deze met goed gevolg is afgelegd en tevens de theorie-examens goed zijn afgelegd, behaalt de student het Bootmannen diploma. Voordat een leerling zich ‘Bootman’ mag noemen, gaat er een intensieve training, inspectie en opleiding aan vooraf een levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en kwaliteit in de haven.

 

Vacatures

loading

Contact


Montis Mooring & Boatservice

Goessekade 1
4531 DZ Terneuzen

Postbus 72
4530 AB Terneuzen
The Netherlands